2018-04-20 katasztrófavédelem

Katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntő

2018. április 13-án zajlott a katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megyei döntője a tolnai Kulturális Központ területén, melye iskolánk is képviseltete magát..
A versenyt dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, hogy a mai verseny résztvevői egyszer már bizonyítottak, amikor megnyerték a kirendeltségi fordulókat.
A gyerekek elméleti és gyakorlati állomásokon adtak számot a felkészítések során szerzett katasztrófavédelmi ismereteikről, szennyezett területről mentettek sérültet, homokzsákokat töltöttek és raktak le szakszerűen, befüstölt sátorból hoztak ki elrejtett tárgyakat. Az alapvezeték szerelésben a Tolnai Önkormányzati Tűzoltók voltak a segítségükre, az elsősegélynyújtó állomáson pedig a Vöröskereszt munkatársai kísérték figyelemmel a feladat szakszerű megoldását. Tavalyhoz hasonlóan az idén is önálló állomással vett részt a versenyen a Megyei Védelmi Bizottság titkársága, ahol Metz Ildikó tű. alezredes (MVB titkár) a gyerekek védelmi igazgatási ismereteire volt kíváncsi. A Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület szintén külön állomással készült, itt a viharjelző rendszerek ismerete játszotta a főszerepet. Az idei évben újdonságként jelentkezett az EDR rádiós állomás, ahol az informatikai osztály munkatársai előtt a gyerekeknek egy teszt során kellett bizonyítani hogy mennyire ismerik a rádiózás szabályait.
A versenyzésnek az időjárás is kedvezett, ragyogó napsütésben mérettettek meg a csapatok, ahol általános iskolás kategóriában a paksi Deák Ferenc Általános Iskola RED+ elnevezésű csapata bizonyult a legjobbnak.
Iskolánk tanulói (Szücs Laura, Apaceller József, Szita Richárd, Tusnovits Martin egy picivel lemaradva lett második helyezett. Azért ők sem búslakodhattak, két különdíjat is kaptak.

Felkészítő tanáruk Tillmann Ferenc.

Szívből gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.