Archívum 2020

Tanulóinknak szeptember óta van lehetőségük társastáncot tanulni iskolánkban Kaszás Levente vezetésével. A pár hónap alatt elsajátított lépésekből egy kis vidám karácsonyi koreográfiát állítottak össze. Köszönjük nekik a bemutatót!

Rendkívüli év zárásához közeledünk. Iskolánk dolgozói és tanulói nevében köszönetet mondunk mindenkinek, aki ebben a helyzetben támogatta a munkánkat, és hozzá járult, hogy a nehézségek ellenére is eredményes évet zárjunk.

Köszönjük a szülőknek a türelmét, megértését! Fenntartónknak a Tamási Tankerületi Központnak a támogató munkáját! A Kaposszekcsői Önkormányzat képviselő testületének és Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester asszonynak, hogy elképzeléseink megvalósításában mellénk állt és támogatta azokat, valamint köszönjük a Falunkért Kaposszekcsőért és a Kaposszekcső Gyermekeiért alapítványok anyagi támogatását.

Utolsó tanítási nap december 18-a péntek, az alsó tagozatosok 12 órától, a felső tagozatosok 12:30-tól, vidékiek a 13 óra körüli buszokkal mennek haza.

Az első tanítási nap 2021. január 4-e hétfő, B héttel kezdünk.

A jelenlegi járványhelyzet miatt Márton-napi német nemzetiségi programunk is másképp került megrendezésre. Egy kissé háttérbe szorult régi hagyományt elevenítettünk fel idén:  rajzpályázatot hirdettünk a tanulóknak. A legendát mindannyian ismerik, nem volt nehéz annak egy kis részletéhez illusztrációt készíteni. A gyerekek tanórai keretek között és otthon is lelkesen dolgoztak, munkájuk eredménye az sok-sok kedves rajz. Ezekből az iskola aulájában kiállítást rendeztünk, így egymás rajzát is megnézhetik tanulóink. Kaposszekcső Község Német Nemzetiségi Önkormányzatának anyagi támogatásával minden pályázó kis jutalomban részesülhetett.Ezúton fejezzük ki köszönetünket az anyagi támogatásért, és köszönetet mondunk a tanítóinknak és tanárainknak a segítségért!
Képek

Kedves Szülők!

Többszöri változtatás után a műanyag kupakok gyűjtésének végső határideje OKTÓBER 9 – E,  PÉNTEK . A tanulók az osztálytermekben gyűjtsék továbbra is a kupakokat, a mérés is ott történik október 9-én, 12.30 után! A kupakokat a Komlói Állatmenhely munkatársai szállítják el, és a befolyt összegből a menhely lakóinak ellátását támogatják.Segítségüket a nevükben is köszönjük!A papírgyűjtés szervezése is folyamatban van, biztosabb információig türelmüket kérjük!

Köszönettel:  az iskola Diáktanácsa

Őszi szünet

Tisztelt Szülők!

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2020.10.22. (csütörtök),
a szünet utáni első tanítási nap 2020.11.02. (hétfő), A héttel kezdünk.

Mindenkinek kellemes pihenést kívánunk!

FENNTARTHATÓSÁGI TÉMAHÉT

Október 05-e és 09-e között megszerveztük az áprilisban elmaradt fenntarthatósági témahetet.
A tanulók minden nap foglalkoztak ezzel a jövőnket is meghatározó témával.
Technika órán a kidobásra ítélt üvegeket és maradék fonalakat és egyéb tárgyakat újra hasznosították és szép használati tárgyakat készítettek belőlük.
A diáktanács segítségével újra megszerveztük a kupakgyűjtő versenyt, amely során 346 kg műanyag kupakot gyűjtöttek a gyerekek.

A versenyt a harmadik és a hatodik osztály nyerte.

Az összegyűjtött kupakokat felajánlottuk a Komlói Állatmenhely számára. Ők értékesítik, majd a befolyt összegből élelmet és gyógyszereket vásárolnak a mentett állatok számára.
Így nemcsak a környezetünk terhelését csökkentettük, hanem új esélyt is adtunk néhány mostoha sorsú kutyusnak.

Pályaorientációs nap

Tisztelt szülők!

2020. október 2-án pénteken pályaorientációs napot tartunk az iskolában. A tanulók ebéd után mehetnek haza.

Az alsó tagozatosokért 1 órától lehet jönni. A felső tagozatosok fél 2-től mehetnek haza.

A vidékiek a 2 óra körüli buszokkal utaznak. Jágónak 3 órakor.

Aki a munkája miatt nem tudja megoldani gyermeke elhelyezését, azok számára négy óráig felügyeletet biztosítunk. Aki kéri a felügyeletet, legkésőbb csütörtökig írásban jelezze az osztályfőnöknél!

Kaposszekcső, 2020. szeptember 29.

                                                                                                       Iskolavezetés

Jelentkezni a megadott elérhetőségeken, illetve az osztályfőnököknél lehet.

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Ennek a furcsa, kicsit torzó 2019/2020-as tanévnek is a végére értünk, és a nehézségek ellenére is születtek szép eredmények. Még egyszer köszönjük minden szülőnek, diáknak, pedagógusnak az elmúlt hónapok nehezített körülményei között végzett munkáját. Tanévzáró ünnepélyt nem tarthattunk, de így is örömmel osztottuk ki a bizonyítványokat és a megérdemelt jutalom könyveket, okleveleket.
Szívből gratulálunk a kitűnő és jeles bizonyítványokhoz, a kiváló sporteredményekhez és a tanévet sikeresen záró tanítványainknak. A legjobbak nevét és fényképét osztályonként digitális tablók formájában itt a honlapon is közzé tesszük. Az év fontos eseményeit bemutató kisfilmmel kívánunk tanulóinknak, a szülőknek, iskolánk dolgozóinak és partnereinknek élményekben gazdag szép vakációt.

Iskola vezetés

2020 legjobbjain digitális tablói (FB)

Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Ennek a furcsa, kicsit torzó 2019/2020-as tanévnek is a végére értünk, és a nehézségek ellenére is születtek szép eredmények. Még egyszer köszönjük minden szülőnek, diáknak, pedagógusnak az elmúlt hónapok nehezített körülményei között végzett munkáját. Tanévzáró ünnepélyt nem tarthattunk, de így is örömmel osztottuk ki a bizonyítványokat és a megérdemelt jutalom könyveket, okleveleket.
Szívből gratulálunk a kitűnő és jeles bizonyítványokhoz, a kiváló sporteredményekhez és a tanévet sikeresen záró tanítványainknak. A legjobbak nevét és fényképét osztályonként digitális tablók formájában itt a honlapon is közzé tesszük. Az év fontos eseményeit bemutató kisfilmmel kívánunk tanulóinknak, a szülőknek, iskolánk dolgozóinak és partnereinknek élményekben gazdag szép vakációt.

Iskola vezetés

2020 legjobbjain digitális tablói (FB)

Rendhagyó ballagás 2020

Kedves Szülők!

Kaposszekcső  Község Önkormányzata, amennyiben a hatályos rendelkezések lehetővé teszik, 2020. nyarán három turnusban ingyenes nyári táborozást szervez a kaposszekcsői lakos, alsó tagozatos gyermekek számára a Közösségi Házban!
I. turnus: július 27 – 31-ig
II. turnus: augusztus 03 – 07-ig
III. turnus: augusztus 10 – 14-ig
Nem kaposszekcsői gyermeknek is lehetősége van a táborozásra 8.500 Ft önköltségi díj befizetésével.
A kivételes helyzetre tekintettel több módosítás lép életbe az eddigiekhez képest:
         ►Nincs osztályonkénti beosztás, a gyermek abba a turnusba jelentkezhet, amelyikbe szeretne.
         ►Egy turnusba max. 15 fő jöhet jelentkezési sorrendben. Ha betelt a létszám, csak a szabad helyekre jöhet a gyermek
         A tábor napirendje:
A koronavírus járvány miatt elsősorban szabadtéri  programokkal várjuk a táborozókat. Az aktuálisan  kiadott rendelkezéseket (fertőtlenítés stb.) mindenkinek be kell tartania!
A tábor költségeit (étkezési díj is)  Kaposszekcső Község Önkormányzata átvállalja a szülőktől. (a kaposszekcsői lakosoknak)

Jelentkezési határidő: 2020.  június 20.
az  n.tothzsoka@gmail.com e-mail címen.

Bővebb felvilágosítást kaphatnak Kaposszekcső facebook oldalán privát üzenetben vagy a Közösségi Házban Nagyné Tóth Erzsébettől (30/698-6460) munkaidőben.

Kérjük a szülőket, hogy jegyezzék fel, melyik turnusba jelentkeztek. Ha valamilyen ok miatt mégsem tud gyermekük a táborozásban részt venni, kérem, minél előbb jelezzék Nagynénak!

TÁJÉKOZTATÓ A TANÉVZÁRÁSSAL KAPCSOLATBAN
Tisztelt Szülők!

Közel 3 hónapja egyik napról a másikra változott meg az iskola, a pedagógusok, a diákok, a szülők élete.
Az iskola épülete kiürült, üresek a termek, csend van a folyosón, az udvaron.
A pedagógusok és a diákok a digitális világ segítségével próbálnak előrébb jutni a tudás birodalmában. A szülők pedig sok feladatuk mellett még gyermekeik tanításában is nagyobb szerepet kell, hogy vállaljanak.
Mindannyian bíztunk abban, hogy a tanév vége felé minden visszakerül a régi kerékvágásba.
De sajnos nem így történt. A különleges 3 hónap után a tanévzárást is különleges, rendhagyó módon, a járványügyi előírások betartásával, az erre vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint kell megszerveznünk.

A rendkívüli körülmények ellenére is 2020. június 15-én érvényes tanévet fogunk zárni.

A 220/2020 (V.22.) kormányrendelet értelmében:

 • – Az iskolák június 15-ig továbbra is digitális munkarend szerint működnek. Ezért a hátralévő időben az eddigi rend szerint küldjük s feladatokat.
 • – 2020. június 2 és június 26 között szülői igény szerint megszervezzük a tanulók felügyeletét, kiscsoportos formában, a járványügyi szabályok betartásával.
  Ez elsősorban azokra a diákokra vonatkozik, akiknek szülei nem tudják megoldani az otthoni felügyeletet.
  Aki élni szeretne ezzel a lehetőséggel, kérjük, hogy igényét előzetesen (legalább egy nappal előtte) jelezze, és a tanulónak reggel 8 óráig meg kell érkeznie az iskolába.
 • – Június 26-ig az étkeztetést a tanítási év szabályai szerint biztosítjuk.
 • – A nyár folyamán július és augusztus hónapban is igyekszünk segíteni a családoknak, könnyíteni terheiken. Ezért a kormány szándékával összhangban felügyeletet, (lehetséges, hogy nyári tábort) szervezünk a szülői igényekhez igazodva. Mivel a szervezés még folyamatban van és bizonytalanok az információk, erről később tudunk felvilágosítást adni.
 • – A rendkívüli helyzet miatt hagyományos ballagás és tanévzáró ünnepély nem rendezhető az iskolában.
 • – Ezért a ballagás helyett június 15-én zárt körben ünnepélyes keretek között búcsúzunk el 8. osztályos tanulóinktól.
 • – A tanévzáró ünnepély elmarad. A bizonyítványokat, aki szeretné, a következő időpontokban veheti át:
  Az alsó tagozatosok (1-4. osztály) június 16-án 8-17 óráig,
  A felső tagozatosok (5-8. osztály) június 17-én 8-17 óráig
  A tartós könyvek leadása kötelező, ezért kérjük, hogy a megadott időpontban ezeket hozzák magukkal, a kölcsönzött könyvtári könyvekkel és egyéb iskolai eszközzel együtt, ami még náluk van.
 • – A rendkívüli és egyelőre még bizonytalan helyzetre való tekintettel lehet, hogy a nyári programokkal kapcsolatban a jelentkezésekre lehetséges, hogy szűk határidőket tudunk megadni.
  Ezért kérjük folyamatosan figyeljék honlapunkat, facebook oldalunkat és igényeiket a megadott határidők betartásával adják le.

Köszönjük lelkiismeretes, kitartó, sokszor erőn felüli munkájukat, amivel segítették gyermekeiket és támogatták a pedagógusok munkáját. Ebben a nehéz időszakban bebizonyosodott, hogy együtt, egymást segítve, erősítve, egymásra figyelve túljutunk a legnagyobb akadályokon is.

                                                                                                       Iskolavezetés

Tisztelt Szülők!

Tisztelt Szülők!

A Tankerület a mai napon azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy mérjük fel hány gyermek kér a nyár folyamán iskolai felügyeletet.
Kérjük, hogy péntek (05.22.) délig szíveskedjenek visszajelezni, hogy melyik héten/hetekben igénylik a felügyeletet.
A visszajelzéseket elektronikus úton, vagy papíralapon – az iskola levélszekrényébe dobva – juttassák el hozzánk.
A visszajelzéseken a tanuló neve, osztálya és gondviselő neve – papíralapon az aláírása – szerepeljen.

Megértésüket és gyors válaszukat köszönjük!

Kaposszekcső, 2020. május 20.
Iskolavezetés

Beiratkozás

Tisztelt Szülők!

A jogszabályi előírások szerint minden tanév május 20-ig módosíthatják az Etika-/ Hit- és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választásukat.
Amennyiben a 2020/21-es tanévre változtatni szeretnének, akkor a következő adatlap kitöltésével ezt megtehetik.
A kitöltött adatlapot 2020. május 30-ig juttassák el iskolánkba, vagy a módosítással kapcsolatban kereshetnek bennünket a 74/466-537 telefonszámon.
Ugyanez az eljárásrend vonatkozik az idegen nyelv módosítására is.

A beiratkozási szándékát a szülőnek meg kell erősítenie. Ehhez kérjük 2020. április 24-ig töltse ki a beiratkozási adatlapot, amelyet a Kaposszekcsői Általános Iskola esetén http://kaposkola.hu/beiratkozas oldalon talál, a Kaposszekcsői Általános Iskola Csikóstőttősi Telephelye esetén http://kaposkola.hu/beiratkozas-csikostottos oldalon tehetik meg.

https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap ezen felület kitöltésével válik hivatalossá a beiratkozás.

BÁI – Beiratkozás általános iskolába KRÉTA hozzáférés nélkül, a beiratkozási felület kitöltését az alábbi videó mutatja be

Rendhagyó március 15-e

A koronavírus járványra tekintettel a Kaposszekcsői Általános Iskolában az ünnepi műsort az 5. osztály videón rögzítette, amelyet minden osztály külön, a saját tantermében az interaktív tábláikon tekintett meg.
A videó és a gyerekekről készült képek megtekinthetőek a honlapunkon és a facebook oldalunkon.
Az 5. osztály a különleges körülmények ellenére becsülettel és szépen felkészült a feladatra. A színvonalas műsor méltó volt nemzeti ünnepünk szelleméhez.

Köszönjük munkájukat!
Reméljük, ezzel kárpótolni tudjuk a szülőket, érdeklődőket.

A hittannal kapcsolatos dokumentumok ITT elérhetők.

Köszönetet mondunk minden szülőnek, pedagógusnak, magánszemélynek és vállalkozónak, akik támogatásukkal hozzájárultak bálunk sikeres megrendezéséhez.


1. 1. osztály
2. 2. osztály
3. 3. osztály
4. 4. osztály
5. 5. osztály
6. 6. osztály
7. 7. osztály
8. 8. osztály
9. Antal Ernő
10. Antal Tibor és családja
11. Badáczy-Csiba Zsuzsanna
12. Balázs Viviána
13. Bánfai Óraszalon
14. Benkő Eszter
15. BE-PA Bútorbolt
16. Borsos Miklósné
17. Böjtös Zoltánné
18. Csapó Gyuláné
19. Csilla Kozmetika
20. Csonka Mira és családja
21. DBD Orchidea
22. Deli Kornél
23. DITÁLL
24. DOVAS Kft.
25. Dr. Pulai János
26. Elltex Méteráru, rövidáru (Burda)
27. Faluszépítő Egyesület
28. Farkasné Gábor Barbara
29. Fazekas Gáspár
30. Fehér Zsuzsanna – Liget Büfé
31. FM World
32. Giorgio Virágbolt
33. Heizer Gyula és családja
34. Hotel Dombóvár
35. Jágónaki Önkormányzat
36. Kálmán Gábor
37. Kaposszekcsői Csillagvirág Óvoda
38. Kaposszekcsői Mg. Zrt.
39. Kaposszekcsői Önkormányzat
40. Kerekes Szabadság Alapítvány
41. Kleopátra Divatékszer
42. Klespitz Józsefné
43. Kőszegi Erika
44. Kőszegi Zsuzsanna
45. Lapp Róbert és családja
46. László István és családja
47. Márkus Optika
48. Marosi Rita
49. Martinka Zsolt és családja
50. Matiné Lovas Orsolya
51. Német Nemzetiségi Önkormányzat
52. Orchidea Nyugdíjas Klub
53. Orlai Katalin Ella
54. Óvári Andrea An-art
55. PET Hungária
56. Pfeiffer János és családja
57. Princess Női Divat
58. Rákóczi utcai 100 Ft-os bolt
59. Rostás Róbert és családja
60. Somlyainé Schlauch Ditta
61. Somogyi Árpád és Rapp Stefánia
62. SZUMMA Autósbolt
63. Szabó Zoltán és családja
64. Szalai Zsolt és családja
65. Szekeres Karolina
66. Teibert Csaba Szuperinfo
67. Textilmánia
68. Tóth Zoltán és családja
69. Törő Erzsébet
70. Tusnovits Mihály és családja
71. Varga Istvánné
72. Varitel Irodatechnika

január 24. Első félév vége
január 27. Félévi szülői értekezlet – alsó tagozat 16:30; felső tagozat 17:00

február 7. Diák farsang 12:00 – tanítás nélküli munkanap, délelőtt nincs tanítás, a tanulóknak és az érdeklődő szülőknek a bál kezdetére kell az iskolába érkezniük
február 10. hétfő félévi értekezlet, a tanulók ebéd után mennek haza, bejárók az 13-14 órai buszokkal
február 22. SzMK bál 21:00

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.